skip to Main Content

Åpen korøvelse – en fin måte å rekruttere nye og tidligere kormedlemmer

Ved starten av et nytt semester er det alltid spennende hvor mange sangere det blir i koret. En fin måte å rekruttere nye medlemmer og få gamle tilbake, er å invitere til åpen korøvelse. Her finner du noen tips til hvordan dette gjennomføres.

Målet for de åpne øvelsene er at nye deltagere skal få lære en sang eller to, samtidig som de kan bli bedre kjent med andre korsangere gjennom et sosialt og musikalsk fellesskap. De åpne øvelsene har ikke påmelding og det er valgfritt oppmøte, men korene håper selvsagt at den musikalske smaksprøven kan medvirke til flere nye medlemmer på sikt. Besøkende trenger ikke å ha noen musikalske forkunnskaper for å delta på en åpen øvelse, og man velger selv om man vil være med og synge eller om man vil høre på koret.

Med dette banneret reklamerte Studinekoret Sirenene for sin åpne øvelse for et par år siden.

Vi anbefaler at man starter høstsemesteret med en eller flere åpne øvelser. Disse gjennomføres i den vanlige øvingstiden, og er derfor ikke ressurskrevende for koret eller dirigenten. Bruk Facebook og inviter venner og kjente, heng opp oppslag på butikker, kulturskoler og offentlige steder. Det kan også være lurt at informasjonen er på flere språk, dersom stedet har innbyggere med flere morsmål enn norsk. Målet er at flest mulig skal få vite om arrangementet, og at det skal være så inkluderende som mulig.

På åpne øvelser er det fordelaktig å jobbe med sanger som koret ikke kan fra før, slik at opplevelsen og innøvingen blir mest mulig realistisk og inviterende for nye gjester. Gjestene kan gjerne sitte blant kormedlemmene slik at de raskt blir en del av gruppa og det ikke skilles mellom kor og «publikum».

Det er viktig at de som kommer til åpen øvelse føler seg velkommen, og noen fra koret bør stå utenfor og ta i mot gjestene. Øvelsen kan avsluttes med at koret synger en av sangene de har på repertoaret for gjestene.

Det sosiale er viktig i et kor, og kanskje kan man servere kaffe i pausen hvor de inviterte blir bedre kjent med kormedlemmene. (Av smittvernhensyn bør man da bruke engangskopper og en fra koret bør være de som skjenker kaffe til alle.)

Lykke til!

This Post Has One Comment
  1. Hei!
    Jeg lurer rett og slett på hvor man kan henvende seg om man har lyst å prøve seg i et kor?
    Ha en fortsatt fin førjulstid!
    Vennlig hilsen
    Gitte

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.