skip to Main Content

Julenoter og annet nytt

Nyheter i alle genre for både blandakor, damekor og mannskor triller ut på løpende bånd. Her presenterer vi noe av det nyeste som har kommet.

Populært til jul

Visst blir det jul i år også! Vår serie Populært til jul lever opp til navnet sitt, og utvides med stadig nye titler. “Josefs julevise” av Halvdan Sivertsen har det vært stor etterspørsel etter, og den er nå endelig utgitt for både SATB, SSA og TTB.

Populært på norsk

Denne serien ruller videre, og siste skudd på stammen er “Vær hos meg” av Anne Grete Preus. Denne stemningsfulle låten fra Anne Grete Preus’ nyeste album er enkelt og godt arrangert for SATB, SSA og TTB av Tove Kragset.

Eva Holm Foosnæs

Eva Holm Foosnæs’ arrangement av “The little drummer boy” har fått mye og fortjent oppmerksomhet, og har over 1,6 millioner visninger på YouTube. Utgivelsen er for SATB-solister og TTBB-kor med strykere og perkusjon. Mange blandakor med god bestening vil også kunne fremføre dette arrangementet. Et veldig spennende tilskudd til julerepertoaret!

Knut Nystedt

Knut Nystedt gikk bort i 2014, men han hadde en rekke komposisjoner som ikke ble utgitt mens han levde. I samarbeid med familien har det nylig kommet flere korutgivelser av Nystedt. Vi nevner blant annet “Du sammanvävar” (SSA a cappella) og “O Jesus på din alterfot” (SATB og orgel). To korte stykker for blandakor og orgel, “Who ever exalts himself” og “I am the bread of life”, samt to korte stykker for SAB og orgel, “Velsignet være kongen som kommer” og “Hosianna” er også nylig utgitt. Disse egner seg godt for kirkekor som ønsker noe enkelt og velklingende.

Anna Friman

Anna Friman, kjent fra Trio Mediæval, har skrevet flotte arrangement, og endelig er noen av dem blitt utgitt slik at flere får gleden av å synge å høre disse godbitene. Først ute er to folketoner fra Småland i Sverige, nemlig “Om ödet skulle skicka mig” og “Jag haver ingen kärare”, begge for SSA a cappella.

PUST

Noen av PUSTs sanger har blitt fast inventar på julekonserter til kor rundt om i landet, og nå kan også damekorene glede seg over noen av dem. “I et lite hus” kom for damestemmer i fjor, og nå er “Vidder” gitt ut for samme besetning. Originalversjonene er også utgitt, og du kan høre dem på PUSTs album “Julero”.

Vamp

“Det roliga regnet” med tekst av Lars Saabye Christensen er kanskje den best kjente sangen fra Vamps nyeste album “La la la”. Denne vakre låten er utgitt i lekkert arrangement for SATB, SSSA og TTTB. Dette blir en hit både hos kor og publikum!

Anthony Smith

Daglig leder for Norsk Korsenter

This Post Has 0 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.