skip to Main Content

Klimavennlige korturer, noe å tenke på?

Vi i Gamle Oslo Kro- og Kirkekor har bestemt oss for å reise mer klimavennlig på våre korturer. Kanskje noe å tenke på også for andre kor?

I Korbladet nummer nr. 1 april 2019 var temaet korturer. Artikkelen med reisetips ligger også her på Korbloggen. På bladets forside var det bilde av et fly fullt av mennesker, angivelig på vei til kortur. Som medlem av Gamle Oslo Kro- og Kirkekor (GOKK) åpnet jeg spent bladet, og håpet at jeg ville finne en artikkel som problematiserte bruk av fly på korturer og kanskje også foreslo gode kortreiste turmål og alternartive reisemåter. Vi i GOKK har nemlig bestemt oss for å reise mer klimavennlig på våre korturer, så dette er vi interessert i. Klimavennlige korturer var imidlertid ikke blant de 13 problemstillingene i denne artikkelen.

Litt om oss: GOKK er et blandet kor på nærmere 50 medlemmer. I årenes løp har vi hatt mange turer til forskjellige steder i Europa. Våren 2018 hadde vi en fantastisk kortur til Malaga. Med fly selvfølgelig. Som mange husker ble våren 2018 etterfulgt av tørkesommer, flom på høsten og svenske Greta Thunberg som skolestreiker og maner voksne mennesker til å ta ansvar for klimaendringene. Styret begynte å tenke alvorlig over om koret burde endre reisevaner. På generalforsamlingen vår i mars 2019, ble klimavennlige korturer satt på dagsorden. Styret foreslo at annenhver kortur skal være til et kortreist mål, slik at det ikke er nødvendig å bruke fly. Forslaget ble godt mottatt av medlemmene, og fra nå av vil Gamle Oslo Kro- og Kirkekor følge denne praksisen.

Vi er mange som synger i kor i Norge og vi er mange som drar på turer rundt omkring i Europa. Jeg håper at vårt klimatiltak også kan inspirere andre kor til å gå inn for flere kortreiste turer slik at effekten blir større. Hvis Korforbundet kan støtte opp under vårt ønske om flere klimavennlige korturer via sitt apparat, vil det helt sikkert være til god hjelp for å få dette til. Sangfugler av alle slag vil være takknemlige.

Turid McAdam

Synger alt i Gamle Oslo Kro- og Kirkekor

This Post Has 3 Comments
  1. Dette var et flott innspill. I koret vår planlegges det tur til Venezia neste år, og jeg sitter og ser på togtabeller for å se hvordan jeg kan reise med tog.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.