skip to Main Content

Notenytt

Nyheter fra Korsentret, september 2020

Vamp

Vamp er et av Norges meste populære band, og de fyller 30 år neste år. I den forbindelse har det kommet en jubileumsserie med en rekke Vamp-låter arrangert for blandakor. Foreløpig har åtte arrangement blitt utgitt – flere er på vei. Mange av sangene som er best kjent for de fleste er allerede utgitt, så denne gangen har forlaget og arrangøren Tove Kragset tatt et dypdykk i katalogen og funnet frem til perler som ikke nødvendigvis er like kjente som Månemannen, Tir n’a noir og Liten fuggel. Men noen slagere er det selvfølgelig også plass til, så her vil nok alle finne noe som faller i smak, for eksempel
13 humler, Ingeborg, Fuglane vett, Kim du nå va
og Våken drøm.

Jahn Teigen

Jahn Teigens låter i korarrangement har lenge vært mangelvare, men dette rettes heldigvis på. Optimist arrangert av Håvard Gravdal er inkludert i noteheftet Samstemt, og Tove Kragsets arrangement av Optimist og Det vakreste som fins er nylig blitt utgitt for blandakor.

Fredrik Sixten

Den svenske komponisten Fredrik Sixten har sterke bånd til Norge, og hans musikk gis ut her til lands. En rekke nye verk har kommet nylig, blant annet I din nåd, som er en samling med fire motetter for SATB a cappella.

Magne Harry Draagen

Magne Harry Draagen er domkantor ved Nidarosdomen, og en sentral figur som kirkemusiker. Men det er først nylig at hans virke som komponist har resultert i utgivelser, og nå kan vi presentere Laudate Dominum for blandakor og orgel, og Missa Pater noster, en kort messe for SATB a cappella.

Wim Henderickx

Wim Henderickx’ musikk er blitt gitt ut i Norge i mange år, og det kommer stadig nye korkomposisjoner fra denne belgiske komponisten. Den nyeste er Maria, et kort stykke for SATB a cappella hvor inspirasjon er hentet fra to ulike klassikere innen ”mariamusikk, nemlig Maria fra Leonard Bernsteins West Side Story og Maria Maria av gitaristen Carlos Santana.

Christian Bährens

Tyskeren Christian Bährens har blitt omtalt tidligere, ikke minst på bakgrunn av verk han har skrevet for Embla. I sommer ble nok et stykke for SSAA a cappella utgitt, nemlig korte, vakre Ave Maria.

Anthony Smith

Daglig leder for Norsk Korsenter

This Post Has 0 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.