skip to Main Content

Notenytt

Vi kan endelig se frem mot øvelser og konserter, og her er noen ferske godbiter.

Samstemt damekor og Samstemt mannskor 

Noteheftet Samstemt for blandakor ble gitt ut i fjor, og nå har utgaver for damekor og mannskor kommet. De består av 11 sanger i hvert hefte, og to av sangene går igjen i alle tre og kan synges sammen uavhengig av besetning. Tanken er at innholdet i noteheftene skal danne et felles repertoar som vi kan synge når vi møtes på festivaler og sangerstevner. Arrangementene er knallgode, og det fantastiske øvingsverktøyet Choral Practice er inkludert gratis, slik at innøving går som en drøm. 

Irene Adolfsen Wenæs 

For mange er Irene Adolfsen Wenæs et nytt komponistnavn, men jeg tipper vi kommer til å høre mer fra henne i tiden som kommer. Jeg tenker så tidt på min bryllupsdag og Så-a ble gitt ut i fjor, og nå har Domine deus for SATB a cappella sett dagens lys. 

Jacques Cohen 

Engelskmannen Jaques Cohen laget noteheftet Cohen’s Carols for noen år siden, og nå er enkeltnoter fra samlingen tilgjengelige, samt fire nye som ikke var med i samlingen. Her får du gode carols for blandakor som et flott tilskudd til de mer kjente engelske julesangene som mange har sunget før. 

Hans Rotmo 

Vi får mange henvendelser om sanger av Hans Rotmo, ikke minst fra kor i Trøndelag. Hittil har det bare vært fire sanger fra Vårres jul som har vært utgitt, men nå har det endelig kommet mer: Fjøsvisa for SAB, samt Rot-i-mo og Vømmøldalens siste vår for mannskor, alle godt arrangert av Kai Lennert Johansen. 

Katharina Frogner Kockum og Vidar Hansen 

Katharina Frogner Kockum og Vidar Hansen er et godt musikalsk partnerskap, der Kockum komponerer og
Hansen arrangerer. Nyeste tilskudd derfra er I juletid og Nu kommer freden, begge for damekor. 

Thomas Caplin 

Thomas Caplin er kjent for mange i kormiljøet, blant annet som komponist, og hans nyeste utgivelse er Ave verum corpus, utgitt for både SATB a cappella og SSAA a cappella. Fin musikk! 

Therese Birkelund Ulvo 

Therese Birkelund Ulvo er en av landets mest spennende komponister. Hennes nyeste korstykke er Langsomt ble landet vårt eget for vokalensemble og blandakor a cappella. Det er skrevet til Nordic Voices og Norges Ungdomskor, og er inspirert av fire sitater fra Nordahl Grieg, Knut Hamsun, Jens Bjørneboe og Inger Hagerup.  

I get around 

I get around er en låt det stadig er etterspørsel etter blant norske kor, og Jostein Saxegaards arrangement er et must for alle som har drømt om å synge denne i koret. Det er utgitt for blandakor a cappella og mannskor a cappella.

Anthony Smith

Daglig leder for Norsk Korsenter

This Post Has 0 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.