skip to Main Content

Notenytt

Få med deg disse ferske utgivelsene fra desember 2021

Jul neste år også

Når dette leses er det nok bare finpuss som står igjen på årets julerepertoar. Men vi er i julemodus, og tipser om godbiter til neste år. To av våre mest aktive og populære opphavere har tatt for seg juleklassikere som de har arrangert for damekor a cappella. Henrik Ødegaard har valgt Det hev ei rose sprunge og Henning Sommerro har plukket ut Kling no, klokka. Damekorene er heldige, for her får dere nydelige arrangement!

Våre Sanger

Våre sanger er en herlig ny serie av Tove Kragset, og her har hun boltret seg og disket opp med flotte arrangement, både a cappella og med akkompagnement. Her finner du sanger fra fem regioner i Norge: nord, sør, øst, vest og midt. Foreløpig er det gitt ut én sang fra hver region, og flere nye er på vei. I førsteomgang finner du kjente sanger som vi forbinder med det aktuelle området, og koret kan for eksempel legge opp en konsert som en norgesturné. Du finner blant annet Mjelle av Terje Nilsen og Frognerbadet av deLillos blant sangene.

Steinar Eielsen

Har du sunget i kor en stund, skal det godt gjøres å ikke komme bort i arrangement og komposisjoner av Steinar Eielsen. Og han er fortsatt produktiv med nye utgivelser. Den nyeste er Två visor av Evert Taube, som består av fine arrangement av Som stjärnor små og Nocturne (Sov på min arm). De er gitt ut for både SATB, SSAA og TTBB a cappella.

Just Sing! og Choral Elegance

Utvalget i begge disse seriene av arrangøren Håvard Sveås blir stadig større, og nyeste tilskudd i Just Sing! er to sanger skrevet av arrangøren selv: Lytt til vår fløyelsmyke klang for damekor og Kjekke, staute karer for mannskor. Nydelige Sommerfuggel i vinterland for SATB av Halvdan Sivertsen har akkurat kommet ut i serien Choral Elegance.

Dirigentboka og Håndbok i produksjonsledelse

Steffen Kammler har skrevet en dirigentbok som rett og slett heter Dirigentboka. Den er en lærebok i ensembleledelse, og gir deg et godt grunnlag i direksjon av ulike ensembler, inkludert kor selvfølgelig. Alt er forklart tydelig, og du finner gode bilder, noteeksempler og lydklipp. Håndbok i produksjonsledelse av Kristian Johnsen Øierud har en like selvforklarende tittel. Mange kor legger opp sine konserter som prosjekter, og denne boka gir en god innføring i ulike aspekter og roller i en produksjon.

Christian Holter

Christian Holter fortsetter å skrive godt for kor. For ikke lenge siden kom noteheftet Samstemt hvor han bidrar, og nå har hans arrangement av Bukkevisa kommet for blandakor a cappella. Komponist er han også, og vi anbefaler å titte på nyutgivelsen Tu es Petrus, også for blandakor a cappella.

Anthony Smith

Daglig leder for Norsk Korsenter

This Post Has 0 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.