skip to Main Content

Notetips for neste semester

Trenger dere tips til sanger å synge på vårkonserten? Eller er dere allerede i gang med å planlegge høsten? Her er noen gode nyheter og tips som kan gjøre arbeidet litt lettere.

Ein farfar i livet

Odd Nordstogas sang Ein farfar i livet er kjent og kjær for veldig mange, og Sverre Tollefsen Laupstads gode, ferske arrangement gjør den tilgjengelig for blandakor og damekor. Det finnes faktisk to ulike blandakorversjoner, én seksstemmig og én firestemmig. Damekorarrangementet er firestemmig. Alle arrangementene er i utgangspunktet med akkompagnement, men blandakorarrangementene kan også fungere a cappella. En sikker vinner på vårkonserten!

FOLK – ny serie fra Tove Kragset

Tove Kragsets velklingende og tilgengelige arrangement er enormt populære, og nå har hun kommet med en ny serie: FOLK. Serien består av av sanger fra land rundt Nordsjøen, og de tre første som er utgitt er skotske: Skye boat song, Wild mountain thyme og The parting glass. Her har arrangøren fått litt friere tøyler enn tidligere. Arrangementene er fortsatt tilgengelige for mange kor, men enkelte utfordringer må man regne med. Alle er utgitt for blanda-, dame- og mannskor.

Idunn Vindspoll

Idunn Vindspolls damekorarrangement er blitt svært ettertraktede på kort tid – også før de er blitt utgitt. Heldigvis kommer flere og flere utgivelser med hennes arrangement, og nå er Fagert er landet og Brudmarsch från Jämtland trykket, begge for damekor a cappella. Og hvis du allerede nå er på utkikk etter godt stoff for neste års julekonserter, kan vi trygt anbefale Her kjem me, dine arme smaa og Sæle jolekveld.

Ave Maria av Joachim Knoph

Komponisten Joachim Knoph skriver stadig mer for kor, og hans nyeste verk er en skikkelig godbit, nemlig Ave Maria for SSAATTBB a cappella. Det ble urfremført i Helsinki av Kammerkoret NOVA i høst. Vi tipper mange kor kommer til å bli glad i dette stykket, så det er like greit å føre det opp på programmet først som sist.

Tre sanger om skogen

Eva Holm Foosnæs skrev Tre sanger om skogen til Kammerkoret Aurum, og de spilte dem inn på albumet UR, utgitt på 2L. Endelig kan andre kor ha gleden av å synge disse flotte sangene med tekst av Hans Børli. De er tilgjengelige både samlet og enkeltvis. Anbefales varmt!

Klikk her for å lese flere repertoartips fra Anthony Smith.

Anthony Smith

Daglig leder for Norsk Korsenter

This Post Has 0 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.