skip to Main Content

Notenytt mars 2021

Nye noter, nye serier, nye bøker. Nyhetene står i kø!

3 Magic Songs er skrevet for SSAA a cappella.

Frank Havrøy

Frank Havrøy har levert fantastisk godt stoff tidligere, og fortsetter i samme spor. Nå er det damekorene som kan glede seg over “Sancta Maria” og “3 Magic Songs”. Begge skrevet for SSAA a cappella, og her har han nok en gang tryllet frem magiske klanger.

Joachim Knoph

Joachim Knoph har fokusert mye på å skrive for damekor, og det har kommet en rekke flotte damekorstykker fra hans penn i det siste. Vi trekker spesielt frem hans tonesetting av Ole Paus’ tekst “Så vakkert jeg kan vil jeg synge for deg” for SSAA a cappella. Vi har mange gode damekor her til lands som absolutt bør unne seg musikk av Joachim Knoph.

Mons Leidvin Takle

Musikken til Mons Leidvin Takle er godt kjent, ikke minst blant organister. Heldigvis skriver han for kor også, blant annet nylig utgitte “Kyrie” og “Agnus Dei”. Han har gitt disse tradisjonelle messetekstene en fyldig og spennende musikalsk drakt, men holder seg innenfor et kompakt og overkommelig format.

Heidi Anita Brathagen

De første korutgivelsene til Heidi Anita Brathagen er begge for blandakor. “Leve, ikke lete” er en komposisjon for SATB a cappella der alle stemmene deler seg, men er likevel fullt overkommelig for mange kor. Hun har også arrangert middelalderballaden “Roland og Magnus kongjen”, også her ukomplisert, men effektivt og virkningsfullt. Definitivt noe å se nærmere på.

June Baarøy Myhrstad

Kombinasjonen av komponisten June Baarøy Myhrstad, forfatteren Tone Marie Roren og arrangøren Knut Løken er fruktbar og har resultert i en rekke korutgivelser både for blandakor og damekor. Friskt og fint!

Trond Akerø-Kleven

Et annet fruktbart samarbeid finner vi hos komponisten Trond-Akerø-Kleven og tekstforfatteren Dag Kaspersen. Gode tekster, både originale og oversettelser, flotte melodier, og lekre og fleksible arrangement med bl.a. orgel/piano, fiolin, cello og kontrabass.

Choral Elegance og Just Sing

Choral Elegance er en ny serie med korarrangement av Håvard Sveås. Her finner du raffinerte arrangement som passer fint for kor som vil ha noe å strekke seg etter. Serien Just sing av samme arrangør byr på korarrangement som er relativt enkle, og egner seg for kor som ønsker sanger med lett vanskelighetsgrad, eller mer ambisiøse kor som trenger noe lettere innimellom. Du finner mange kjente titler i begge seriene, og flere er på vei.

Oppvarmingssanger

Når det åpnes opp for korøvelser igjen, skal vi i hvert fall ikke ha kjedelige oppvarmingsøvelser! Dette heftet av Andreas Stensholt sørger for at koret får både gode og morsomme oppvarmingssanger. Her er det masse humor, og undertittelen er «En seriøs koroppvarming for tullinger», men øvelsene er absolutt ikke tull.

Anthony Smith

Daglig leder for Norsk Korsenter

This Post Has 0 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.