skip to Main Content

Notenytt mars 2023

Kjente låter, nye sanger, gamle slagere, kirkemusikk og jul. Det er et bredt utvalg kormusikk som står på menyen.

Norsk Psalter

Tradisjonen med bibelske salmer og chants står sterkt i det engelske kirkemusikkmiljøet. Stadig flere her til lands ønsker å benytte seg av dette, og Marius Skjølaas har nå utgitt Norsk Psalter bind 1 som består av chants til salmer 1-50. De er hovedsakelig av engelske komponister, men det er også blitt plass til enkelte norske opphavere som Magne H. Draagen og Harald Gullichsen. Dette er et spennende tilskudd til kirkekor som ønsker å utforske noe litt annerledes i norsk kirkemusikk.

Bjørn Eidsvåg for mannskor

Jonas Romme har tidligere arrangert en rekke Vamp-sanger for blandakor og band, og nå har han tatt for seg låter av Bjørn Eidsvåg og arrangert dem for mannskor og band. Her har endelig mannskorene anledning til å sette opp låter av en av landets mest populære artister på konsertprogrammet. Bare ein mann finnes utgitt fra før, og nå er det bare å supplere med Føtter på fjell, Tre minutt, Shalala og Skyfri himmel til en finfin Eidsvåg-avdeling.

Samstemt Jul

For kor kan juletida komme som julaften på kjerringa, og hvis du vil være ute i god tid anbefaler vi å se på samlingen Samstemt Jul for blandakor. Her får du elleve nøye utvalgte arrangement, noen kjente og noen nye. Hvis koret kjøper inn Samstemt Jul, er mye av julerepertoaret allerede spikret og innøvingen går fort med det gode øvingsverktøyet Choral Practice som følger med. Alle de andre Samstemt-heftene kan også anbefales.

Andrew Smith

De nyeste utgivelsene fra Andrew Smith er O sublime humility for SAB a cappella eller med orgel, Nashotah canticles for SATB og orgel, og O antiphons for SSAATTBB a cappella. Gregorianske temaer kombineres med komponistens tiltalende og umiskjennelige stil i disse vakre komposisjonene.

Geoffrey Williams

Geoffrey Williams er nok ukjent for mange. Han har lang fartstid i den anerkjente kvartetten New York Polyphony som synger en kombinasjon av tidlig musikk og nyskrevet musikk. Hans første utgivelse her er Adam lay ybounden, et kort og vakkert stykke for SATB a cappella tydelig inspirert av tidlig musikk og som passer til jula.

Thomas Caplin

Thomas Caplin trenger ingen introduksjon, og han kan nå by på den nykomponerte Synnøves bruremarsj, utgitt for både blandakor, damekor og mannskor a cappella. Denne er flott å bruke ved mange anledninger.

Populært for damekor

Wenche Myhre-slageren La meg være ung har nettopp kommet for damekor arrangert av Maren Myrvold. Se opp for henne – det kommer mer derfra. Og damekor kan også glede seg over Vidar Hansens arrangement av Skye Boat Song kjent fra TV-serien Outlander.

Anthony Smith

Daglig leder for Norsk Korsenter

This Post Has 0 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.