skip to Main Content

Notenytt

Nyheter fra Korsentret, mars 2020

Jon Berg Eriksen: Den hemmelige sommer

Jon Berg Eriksen debuterer med en flott utgivelse for blandakor. Han har tonesatt André Bjerkes dikt Den hemmelige sommer og har komponert for SSATBB a cappella. Det klinger veldig fint, og Norges ungdomskor har stykket på repertoaret for tiden. Dette kommer vi nok til å høre hos mange kor fremover.

Something borrowed (Christiania Mannskor)

Christiania Mannskor er ikke bare et kor fra øverste hylle; de ønsker også å utvide det tilgjengelige mannskorrepertoaret. Vi takker og bukker, og er glade for å ha gitt ut notesamlingen fra deres nyeste album Something borrowed. Den består av 17 internasjonale folketoner oversatt til norsk av Håvard Rem, og arrangert for mannskor av Marius Skjølaas. Dette er et unikt bidrag til mannskorrepertoaret, og kor på utkikk etter noe nytt og spennende bør absolutt ta en titt.

Variert velklang og andre nye godbiter

Serien Variert velklang med arrangement av Håvard Sveås er nylig blitt oppdatert med nye utgivelser, både for blandakor, damekor og mannskor. Sveås sørger for velklangen med sikre og gode arrangement, og variasjonen er godt ivaretatt med titler som Angel (Sarah McLachlan), Vil du værre med meg hjem (The Kids), Ring of fire (Johnny Cash), Runaway (Aurora), Despacito (Luis Fonsi feat. Daddy Yankee), Riv i hjertet (Sondre Justad), Kill and run (Sia) og Heaven is a place on Earth (Belinda Carlisle). Her vil nok mange kor finne noe som passer. Vi kan også nevne flere titler fra samme forlag som mange kommer til å sette pris på. Du finner blant annet God morgen, Norge (Knutsen og Ludvigsen), Kursiv (Trang Fødsel), Teddyen min (Lille Grethe), E du nord (Kari Bremnes), Så glad i dæ, Veien hjem og Trondheimsnatt (Åge Aleksandersen), Himmel på jord (Kurt Nilsen) og Surfbrett (Vazelina Bilopphøggers).

Bertil Palmar Johansen: Dona nobis pacem

Dona nobis pacem er Bertil Palmar Johansens nyeste korutgivelse. Stykket er for SATB a cappella og er både vakkert og intenst. Vi anbefaler det for både små og store kor som ønsker seg enkelte utfordringer, og samtidig noe som oppleves som tilgengelig for både kor, dirigent og publikum

Erland Dalen: Ned i vester soli glader

Erland Dalen er kjent for mange som dirigent, både av egne kor og større prosjekter. Men han er også komponist og arrangør, og nylig kom hans kraftfulle damekorarrangement av folketonen Ned i vester soli glader ut. Et strålende tilskudd til damekor, både de som ønsker et overkommelig arrangement og de som søker utfordringer.

Anthony Smith

Daglig leder for Norsk Korsenter

This Post Has 0 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.