skip to Main Content

Nye kornoter høsten 2019

Sesongen er godt i gang, og høstens repertoar skal justeres, spikres og justeres igjen. Kanskje vårens også? Her er noen tips til nyheter som kan gjøre jobben lettere, både litt julestoff og annet øregodt.

Eva Holm Foosnæs
Eva Holm Foosnæs

The Little Drummer Boy (arr. Eva Holm Foosnæs)

Dette er rett og slett et fantastisk arrangement. Og hvis du ikke tror oss, kan du høre selv på YouTube. Søk på The Little Drummer Boy NTNU, så bør det dukke opp som ett av de første treffene. Det har over tre millioner visninger, og Eric Whitacre har fremført arrangementet. Arrangementet er for SATB-solister og TTBB-kor med strykere og perkusjon, men har du greit med mannsstemmer i koret kan det nok være aktuelt for blandakor også.

The Black Monkey (Eva Holm Foosnæs)

Eva Holm Foosnæs er virkelig i vinden for tiden. Hennes komposisjon The Black Monkey var vinnerbidraget i komposisjonskonkurransen Allmänna Sången & Anders Wall Composition Award i mai. Hennes bidrag vant i konkurranse med musikk av kvinnelige komponister fra 16 ulike land. Stykket er utgitt, og vi anbefaler alle blandakor fra middels og oppover til å ta en nærmere titt.

Det blir vackert där du går (Frank Havrøy)

Frank Havrøy er produktiv, og hans nyeste stykke for kor er Det blir vackert där du går. Teksten av Pär Lagerkvist er nydelig, og Havrøys musikk for SSAATTBB a cappella likeså. Anbefales! Og i samme åndedrag kan vi si det samme om Sancta Maria, skrevet til Cantus. Dette stykket for SSAA er kort og godt både kort og godt.

Populært til jul og Populært på norsk

Seriene Populært til jul og Populært på norsk med gode, fleksible og velklingende arrangement av Tove Kragset er blitt enormt populære. Siste tilskudd på stammen i juleserien er Josefs julevise og Den første julenatt. I Populært på norsk har Kursiv av Trang Fødsel og Klassebildet av Tre Små Kinesere kommet. Utgivelsene i disse seriene er for både blanda-, dame- og mannskor.

The Wind, Henning Sommerro
The Wind, Henning Sommerro

Henning Sommerro

Henning Sommerro trenger ingen presentasjon. Navnet hans er synonymt med høy kvalitet og god sangbarhet. Nye utgivelser er The Wind for SSAATB a cappella og This River for SSATBB.

Var inte rädd för mörkret (Joachim Knoph)

Det kommer en jevn strøm med ny kormusikk fra Joachim Knoph, og godt er det. Ferskeste utgivelse er hans tonesetting av Erik Blombergs kjente dikt Var inte rädd för mörkret. Denne vakre komposisjonen er for SSA og orgel.

Bertil Palmar Johansen

Damekor kan glede seg over to nye, flotte stykker av Bertil Palmar Johansen, nemlig Credo og Two Songs To One In Paradise. Førstnevnte ble skrevet til Embla, og nå er den tilgjengelig for alle andre damekor.

Anthony Smith

Daglig leder for Norsk Korsenter

This Post Has 0 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.