skip to Main Content

Skal koret rapportere til TONO?

Mange i kormiljøet er kanskje usikre på hvordan kor skal forholde seg til TONO. Skal man rapportere? Skal man betale TONO for fremføringer? Hvordan henger det hele egentlig sammen?

TONO er eid og styrt av komponister, tekstforfattere til musikkverk og musikkforlag. Vi er leddet mellom disse og alle som bruker deres musikkverk offentlig. På vegne av rettighetshaverne gir vi tillatelse til fremføring av beskyttet musikk mot et vederlag som vi betaler videre til rettighetshaverne.

Beskyttet musikk

TONOs repertoar omfatter verkene til 27 000 norske rettighetshavere, samt verkene til opp mot fire millioner rettighetshavere i utlandet. TONO forvalter verdensrepertoaret av beskyttet musikk innenfor Norges grenser. Musikk er beskyttet i 70 år etter opphavspersonens død. Det er dermed et enkelt regnestykke hvis man skal undersøke om verk forvaltes av TONO eller ikke.

Vederlag som medlemsfordel

Kor som er medlemmer av Norges Korforbund trenger i utgangspunktet ikke å inngå egne TONO-avtaler og betale vederlag direkte til TONO ettersom forbundet har inngått en sentral avtale med TONO på vegne av medlemskorene. Vederlaget dekkes av medlemskontingenten. Dette gjelder konserter med under 50 000 kroner i billettinntekter. Slike konserter skal rapporteres direkte til Tono. Husk å oppgi at dere er medlem i Norges Korforbund.

Når billettinntektene er fra 50 000 – 200 000 kroner per konsert, skal man betale 5 prosent i vederlag, som er noe bedre enn standardsatsene. Ifølge avtalen skal Norges Korforbund som sentralledd innhente og videreformidle oversikt over de av våre kor som har hatt konserter med inntekter over 50 000 kroner. Rapportering av hver konsert gjøres på Minside på kor.no. Logg inn, gå til «Konserter» og klikk på «Opprett ny konsert» hvis den ikke allerede ligger der. Legg inn info og klikk på lagre. Da datoen vil være bakover i tid vil du finne konserten under «Avholdte konserter». Åpne konserten og velg «TONO Rapportering». Fyll ut og godkjenn og lagre. Takk for at dere gjør dette!


Slik rapporterer du konserter under 50 000 kroner

Du kan rapportere til TONO ved å besøke www.tono.no/kunder/konsert-underholdning og laste ned rapporteringsskjema, som fylles ut og sendes TONO per post eller e-post. Du kan alternativt fylle ut det elektroniske skjemaet på nevnte nettside og legge ved repertoarliste som PDF- eller Word-dokument.

Er du usikker, kontakt Tono på marked@tono.no eller ved å ringe på 22 05 72 00.

Willy Martinsen

Kommunikasjonssjef i TONO

This Post Has 0 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.