skip to Main Content

Tre norske komponister som lager flott kormusikk

I forbindelse med at Komponistforeningen fyller 100 år i 2017 ønsker jeg å presentere tre norske komponister som det er verdt å få med seg.

Rolf Stewart

Rolf-StewartRolf Stewart gir ut stadig mer musikk, og godt er det! De nyeste stykkene fra hans hånd er den vakre O sacrum convivium for SSATB a cappella og et strålende arrangement av folketonen Med Jesus vil eg fara for SSAATTBB a cappella. Disse fortjener å bli hørt av langt flere enn hjemmepublikummet i Bergen.


Andrew Smith

Andrew-Smith-Geoffrey-SilverAndrew Smiths musikk er blitt standardrepertoar hos en rekke dirigenter, kor og ensembler i utlandet, ikke minst i USA, Tyskland og Storbritannia. Den får et stadig større fotfeste her hjemme også, med oppdrag for bl.a. Grex Vocalis, Det norske jentekor og Kammerkoret Nova. Noen av de nyeste stykkene hans er My mistress’ eyes are nothin like the sun for TTBB a cappella, samt Surrexit christus hodie, Crux fidelis og Zefiro torna for SATB a cappella. Hvis du ikke kjenner musikken hans fra før, anbefaler jeg å begynne med Pulchra es tu Maria, et av hans mest populære stykker.


Eva Holm Foosnæs

EvaEva Holm Foosnæs er et kjent navn for mange som driver med musikk i Trøndelag, kanskje først og fremst som pianist og dirigent. Men det er på tide at alle ut over det ganske land blir kjent med henne, også som komponist. Tre sanger til Jomfru Maria er vakker musikk for SSAA a cappella (utgitt enkeltvis). De er skrevet for Embla, men nå altså tilgjengelige for alle damekor. Og hennes Vé no velkomne med æra er gitt ut for både SSAA og SATB a cappella – anbefales!


 

Anthony Smith

Daglig leder for Norsk Korsenter

This Post Has 0 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.